Bobby

Engelse Cocker spaniel

Capachoca Famous Floris - Bobby voor vrienden - is op 20 november 2014 geboren. Een flinke reu van 17 kg. De keus voor een cocker is heel bewust gemaakt en daar hebben we geen moment spijt van gehad, maar ons hart ligt echt bij de Fields. Hij heeft, zoals iedere cocker, zijn eigen gebruiksaanwijzing. Als je niet goed op let neemt hij je ontzettend in de maling, de clown. Bobby houdt niet van te drukke honden en jonge reuen. Deze corrigeert hij op een hele hondse manier maar kan doorgaans met veel honden overweg (negeren). Tijdens wandelingen zorg ik dat ik zijn aandacht heb, want ik wil geen conflicten. 

Samen hebben we heel veel plezier in het trainen van FCI Obedience. Op wedstrijden laten we dit alleen nog niet zo goed zien, maar thuis in training hebben we samen heel veel plezier en gaan we met sprongen vooruit. Als hij mag werken is ie volledig in z'n element. Dit kan ik enorm waarderen in een hond. Daarna lekker kroelen op de bank en het leven van een cocker is volmaakt.

Op school - de honden gaan mee naar mijn werk - is het een fantastische hond voor studenten. Hij zoekt zijn vriendjes uit en het liefst wordt hij de hele dag gekriebelt. Je kan alles met hem doen, maar ook hier.... soms neemt hij je in het ootje.

Met Bobby wordt niet gefokt. Wel is hij intact en dit houden we het liefst ook zo.

Tenzij het echt niet anders kan (medisch) ben ik niet een groot voorstander van castratie bij honden en al helemaal niet bij jonge honden. Ik ben er van overtuigd dat ze hun geslachts hormonen nodig hebben om een stabiele volwassen gezonde hond te worden. Daarnaast hebben de geslachtshormonen en groeihormonen een samenhang met elkaar. Wil je hier mee over lezen? Ga dan onder andere naar de volgende website : www.doggo.nl