Field Spaniel

 

NL. CH. Just June of the Fields Society

Zo bijzonder... een beetje een diva maar goud eerlijk. Een hond die je onmiddelijk in het hart sluit. Geboren uit Faith for Ever of the Fields Society (Fonne) en Dolce Diva of the Fields Society (Saar). Als knapste meisje uit het nest aan ons toevertrouwd, als start van een nieuwe kennel. We hebben haar LOT gedoopt. Een Lot uit de loterij dat wij haar mogen hebben én ze blijkt het winnende lot te zijn. 

Ze was pas 10 maanden oud toen ze op de Kampioenschapsclubmatch van de FSCN gekozen werd als Beste van de Show. 36 Fields in totaal, daar werd ze de beste van! Onvoorstelbaar...

 

19 maanden oud, ze mag voor het eerst verschijnen op het prestieuze groene tapijt van de Crufts. Als een ware diva showt ze zich zelf alsof ze nooit anders doet, begeleidt door Timo die evenzo de hond voorbrengt alsof hij een prof is. 

Dáár, waar het er echt toe doet, wint zij de verkiezing Beste Teef. In totaal zijn er 56 Fields en zij verslaat alle teven. Voor Ellen en Carel een bekroning op het 40 jaar fokken van dit ras. Voor ons een eer om haar als eerste Field te mogen hebben.

 

Dat Field Spaniels een goede neus hebben, is een bekend fenomeen. Daarom doe ik samen met Lot aan ‘praktijkspeuren’. Het uitwerken van een geur en uiteindelijk vinden van de persoon is ontzettend leuk om te doen en voor Lot een absoluut grote beloning. Daarnaast vind ze balans en coördinatie oefeningen fantastisch om te doen.

 

Lot draagt officieel de volgende titels; Clubwinnaar '18, Nederlands Jeugd Kampioen, Winster '18, Jeugdwinster'18, Benelux Winner en Nederlands Kampioen

Bobby

Engelse Cocker spaniel

Capachoca Famous Floris - Bobby voor vrienden - is op 20 november 2014 geboren. Een flinke reu van 17 kg. De keus voor een cocker is heel bewust gemaakt en daar hebben we geen moment spijt van gehad, maar ons hart ligt echt bij de Fields. Hij heeft, zoals iedere cocker, zijn eigen gebruiksaanwijzing. Als je niet goed op let neemt hij je ontzettend in de maling, de clown. Bobby houdt niet van te drukke honden en jonge reuen. Deze corrigeert hij op een hele hondse manier maar kan doorgaans met veel honden overweg (negeren). Tijdens wandelingen zorg ik dat ik zijn aandacht heb, want ik wil geen conflicten. 

Samen hebben we heel veel plezier in het trainen van FCI Obedience. Op wedstrijden laten we dit alleen nog niet zo goed zien, maar thuis in training hebben we samen heel veel plezier en gaan we met sprongen vooruit. Als hij mag werken is ie volledig in z'n element. Dit kan ik enorm waarderen in een hond. Daarna lekker kroelen op de bank en het leven van een cocker is volmaakt.

Op school - de honden gaan mee naar mijn werk - is het een fantastische hond voor studenten. Hij zoekt zijn vriendjes uit en het liefst wordt hij de hele dag gekriebelt. Je kan alles met hem doen, maar ook hier.... soms neemt hij je in het ootje.

Met Bobby wordt niet gefokt. Wel is hij intact en dit houden we het liefst ook zo.

Tenzij het echt niet anders kan (medisch) ben ik niet een groot voorstander van castratie bij honden en al helemaal niet bij jonge honden. Ik ben er van overtuigd dat ze hun geslachts hormonen nodig hebben om een stabiele volwassen gezonde hond te worden. Daarnaast hebben de geslachtshormonen en groeihormonen een samenhang met elkaar. Wil je hier mee over lezen? Ga dan onder andere naar de volgende website : www.doggo.nl

Lot of Field's One and Only Annabel

Annabel is het teefje wat wij hebben aangehouden uit de combinatie Nozem Nef du Kreizker x Just June of the Fields Society CW'18, JW'18 W'18, NJK, BNLW'19, geboren op 8 december 2019. Het teefje met het rode bandje.

 

Annabel is uitgegroeid tot een geweldige werker, ze wil alles met je doen en vindt alles leuk. Ze is een energieke hond, haar bijnaam is niet voor niets 'Annabellie Duracelli' omdat ze het liefst kriskras door het bos heen rent. 

 

Ook Annabel heeft gezonde heupen, met een HD-A uitslag