Fokken

 

Een Field Spaniel fokken doe je niet zomaar. De populatie van dit ras is zeer klein maar desondanks wel gezond, er zijn geen erfelijke afwijkingen bekend. Door de jarenlange inzet van fokkers en liefhebbers van dit ras kunnen wij nog genieten van de Field. Ik hoop een absolute bijdrage te kunnen leveren, zodat ook in de toekomst wij nog lang mogen genieten van de Field.

 

 

 

Inspiratie 

 

Er zijn diverse fokkers waarvan ik veel leer en een echte inspiratie voor mij zijn. Zij staan allen voor het fokken van een gezonde rashond met een prettig karakter die goede vertegenwoordigers van het ras zijn.

Met als absolute hulp in mijn keuzes en besluiten, Ellen Canta, van de Field Spaniel kennel 'of the Fields Society'. Zij support en helpt mij om dit prachtige ras te kunnen fokken. 

 

Socialiseren

 

De pups groeien bij ons in huis op. Daarnaast besteden we veel aandacht aan een gedegen socialisatie, zonder daarin te overdrijven. Tot slot van rekening is Rust 1 van de belangrijkste onderdelen om gezond en stabiel volwassen te worden.

 

We bieden de pups diverse materialen aan en stimuleren op die manier propriocepsis van de pup.

 

Mariska is als Kynologisch Instructeur ervaren met hondentraining en volgt door het jaar heen diverse trainingen, lezingen en workshops om continue bij te blijven in de kennis die er is.

Goed om te weten

 

Ik zal de wachtlijst van de Field Spaniel Club Nederland raadplegen voor eventuele pup kopers. Daarna volgt een kennismaking en kan van weerskanten alsnog besloten worden niet met elkaar verder te gaan.

 

Het is voor mij belangrijk dat we een wederzijds goed gevoel hebben, ik voel mij verantwoordelijk voor de toekomst van iedere pup die door mij gefokt wordt.

 

Als eenmaal het moment daar is, zullen we samen gaan kijken welke pup het beste past in de nieuwe situatie en het gezin. Voorkeur uitspreken mag zeker, maar we doen geen toezeggingen. 

Werken met 

 

De Field is een hond die heel graag werkt. Een hond die zeer gewaardeerd wordt om zijn fantastische neus die hij goed inzet, hij spoort op wat een ander laat liggen.

 

Doordat de Field graag werkt, het maakt niet direct uit welk werk, zal ik iedere eigenaar stimuleren met zijn Field aan het werk te gaan. Denk aan diverse curssen maar zeker jachttraining of speuren zullen ze graag met hun baas doen.

Als je een hond wil voor een blokje om en thuis op de bank, dan is de Field misschien niet zo'n geschikt ras voor je. 

 

Zelf beoefen ik Balans en Coördinatie met de honden én speur ik met de honden. Daarnaast volgen we gehoorzaamheid lessen en ringtraining. 

Bezig zijn met je Field is enorm belangrijk. Het geeft de voldoening die de hond nodig heeft en je werkt aan een band met je Field.

Training moet gebasseerd zijn op wederzijds respect en vertrouwen. Voedt ze daarom liefdevol op. Geef wel duidelijk grenzen aan.

 

Speurtraining volg ik bij San van Doorn van Passie voor Honden.

 

De balans training volg ik bij Pamela Colling van hondenschool Fun for 2.